Meny
Kundvagn

LED-Lysrör

Våra T5 och T8 LED lysrör byter du enkelt i befintlig armatur. LED-lysrör tänder direkt utan att stå och blinka, blir ej varma och håller betydligt längre än ett traditionellt lysrör. De ger dig även upp till 75% lägre elförbrukning.


Certifikation:
Alla våra lysrör innehar CE & ROHS-certifikation. Detta innebär att lysrören är helt giftfria och utan några farliga metaller eller kvicksilvergaser som finns i vanliga lysrör.

LEDKONCEPT säljer T5, T6, T8 och T10 LED-lysrör och i lämnar mellan 2 - 7 års utbytesgaranti.


LED-lysrör T8: LED-lysrör T5

LED lysrör t8LED lysrör t5

När du väljer ett LED-lysrör från oss kan du direkt byta ut det gamla lysröret utan några andra ingrepp i den befintliga armaturen. Du sparar mellan 50-80% av elförbrukningen, brinntiden är lång, ofta mellan 30 000 - 60 000 timmar och de är miljövänliga.

Våra lysrör passar alla armaturer med magnetisk drivenhet (glimtändare) och elektronisk drivenhet (HF-don). Det sistnämnda gäller våra T5 (T6)-rör och de tillverkas efter beställning och anpassas till era befintliga HF-don för att du enkelt ska kunna byta ut ditt gamla rör till ett nytt LED-lysrör.

Vi säljer led produkter från varumärken som Radium, Philips (CorePro LEDTUBE T8), Grönt Ljus, och Malmbergs för att erbjuda dig som kund ett fullbrett sortiment men också för att hålla en hög kvalitet på våra produkter.


Våra Led-lysrör ger dig:


  • Kortslutningsskydd
  • Hela drivenheten är omsluten av ett isoleringshus
  • Överhettningsskydd
  • Hög precision (konstantström)
  • Helt utan kablage
  • Varje rör har egen säkring

Med vissa fabrikat behöver du en s.k. LED-driver istället för glimtändare. Dessa följer med i de fall de behövs.

Vårt val av kvalitetslysrör säkerställer att du får ett LED-lysrör som håller länge och är energisnålt. Att köpa kvalitetsrör lönar sig också i längden då de håller ett jämnt ljus längre och inte tappar i närheten så mycket i styrka under tiden som "billiga" motsvarande gör.

Byta till LED-lysrör?

LED-lysrör är ett väldigt bra alternativ till traditionella lysrör och anledningarna till det är många. Inte nog med att de ger ett bättre ljus för alla situationer som t.ex. kontorsbelysning, köksbelysning eller i ett garage, utan de håller dessutom betydligt längre och drar upp till 80 % lägre ström. LED-lysrör är dessutom helt giftfria så du göra miljön en tjänst samtidigt som du sparar pengar. Alla våra produkter går att använda i befintlig armatur. Våra T5 LED-lysrör anpassas efter befintligt drivdon och kan alltså också installeras i din befintliga armatur. Kom ihåg att bryta störmmen innan du byter ut lysrör och glimtändare!

Fördelar med lysdioder i LED-lysrör:

Fördelarna med LED är många: de är energieffektiva, relativt billiga, lång hållbarhetstid, avger ingen värme och innehåller inga gifter eller farliga gaser. Ett traditionellt lysrör blinkar innan det har tänts helt - detta slipper du också med LED då de tänder med full styrka direkt. Dioder är stöt- och vibrationståliga och fungerar utmärkt i svala (kyl & frys) förhållanden då de inte avger någon värme. De är också okrossbara då de är tillverkade i plast vilket möjliggör användandet i matindustrin och liknande där krav finns på detta. De flesta LED-lysrör har också en fokuserad ljusstråle vilket gör att du inte behöver installera reflektorer.

Mycket längre livslängd med mycket Lägre förbrukning

Ett kvalitets LED-lysrör håller ca fyra-fem gånger längre än ett traditionellt. Det är inte ovanligt att de klarar 60.000 timmar jämfört med de traditionella som brinner ca 10.000 - 12.000 timmar. Det uppskattas att ca 15-20% av all elförbrukning i världen går till belysning. Skulle majoriteten byta till LED hade den siffran minskats betydligt eftersom ett LED-lysrör endast förbrukar ca 25% av energin jämfört med ett traditionellt lysrör. Detta beror till stor del av att ingen energi (i princip) omvandlas till värme utan enbart till ljus.

Återvinning av LED-belysning

Eftersom traditionella lysrör innehåller ädla gaser och andra giftiga/miljöfarliga ämnen som bly och kvicksilver måste de återvinnas som elavfall på återvinningscentraler. LED-lysrör är helt giftfria utan kan med fördel återvinnas i form av aluminium och plast.